5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dünya basın özgürlüğü günü

Samsun ilk kademe belediyeleri, düzenledikleri etkinlikle basın mensuplarının 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı. 

Meşe Kültür Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, basının ve basın özgürlüğünün ülke için önemini vurguladı. Basının yaptığı haberlerle iyi yapılan işleri kamuoyuna duyurduğunu, yine yapılan haberlerle hatalarını görme imkanı bulduklarını dile getiren Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, özellikle Anadolu basının önemine değindi. Anadolu basının güçlenmeye başladığını kaydeden Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, artık yerel gazete ve TV'lerin daha çok takip edildiğine dikkat çekti. İlkadım Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Yeşil de, basın mensuplarının 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlayarak başarı diledi. 

Basında tekelleşmenin hızlandığı bir ortamda Anadolu basının dimdik ayakta durduğunu belirten Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necdet Uzun, Anadolu basınının güçlendiğini ve öneminin her geçen gün daha da anlaşılmaya başlandığını söyledi. 

Daha sonra, belediye başkanları ve basın mensupları ilin sorunları ve basınla belediye çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.
.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2006 Perşembe 15:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?