19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ekmekli protesto

Samsun Yabancılar Pazarı esnafı, Büyükşehir Belediyesi tarafından Sahil Yolu'nun yanına yapılması planlanan alışveriş merkezine tepki gösteren sivil toplum örgütlerini ekmekle protesto etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Sahil Yolu'nun yanına yapılması planlanan Alışveriş Merkezi Projesi, bazı sivil toplum örgütlerinin karşı çıkması nedeniyle askıya alındı. Pazar esnafı, projeye karşı çıkan sivil toplum örgütlerini ekmekle protesto etti. Protesto gösterisinin ardından pazar içindeki kafeteryada Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Fuat Köktaş, Yapancılar Pazarı Odası Başkanı Ali Çoban, Yapancılar Pazarı Dernek Başkanı Ekrem Avcı ve çok sayıda esnafın katılımıyla bir toplantı yapıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Oda Başkanı Ali Çoban, Yapancılar Pazarı'nın olduğu yerde kalacağı ve şehir planına işleneceği bir proje istediklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı projeyle umutlandıklarını belirten Çoban, projeye sivil toplum örgütlerinin karşı çıkmasına tepki gösterdi.

Yabancılar Pazarı ile ilgili bütün ayrıntıların üzerinde çalıştıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, ilk yapılan projenin kendilerini de tatmin etmediğini söyledi. Yılmaz, "Proje için çok uğraştık. Ancak ortaya çıkan sonuç bizi memnun etmedi. Yaptığımız iş içimize sinmedi. Pazarın olduğu yerde, çadır görüntüsünden çıkartacak yeni bir formül arayışı içindeyiz. Yaptığımız proje şehircilik açısından yanlış olmayacak. Onun için en güzelini yapmak için uğraşıyoruz. Ancak daha sonuçlanmadı" dedi.

Yapancılar Pazarı'na güzel bir görünüm vermek için Büyükşehir Belediyesi'ne her türlü desteği verdiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da, ilk yapılan projeye sivil toplum örgütlerinin karşı çıkması nedeniyle farklı bir proje yapma ihtiyacı duyduklarını dile getirdi.

AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Fuat Köktaş ise, belediye başkanlarının yaptığı projelere siyasi olarak İl Genel Meclisi'nden destek sağlayacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Yapancılar Pazarı Dernek Başkanı Ekrem Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Fuat Köktaş'a desteklerinden dolayı birer plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 20:35:08
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 21:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?