26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

EURO GAP Projesi

Samsun'da Avrupa İyi Tarım Uygulamaları (Euro Gap) çalışması kapsamında ilk defa Mavi Ladin süs bitkisi yetiştirileceği bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü ve Çarşamba İç ve Dış Mekan Bitki Üreticileri Kooperatifi tarafından Çınarlık Beldesi Yalı Mahallesi'nde yaklaşık 15 dekarlık alanda yürütülecek çalışmada, Avrupa Birliği standartlarında sertifikalı ürün yetiştirilerek Avrupa'ya ihracatı planlanıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Çınarlık Beldesi Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Ümit Ömer Kaplan, projenin çok önemli olduğunu, sadece sertifika almak için 4 bin YTL civarında masraf yapıldığını söyledi.

Euro Gap Projesi'nin kaliteli, doğal, sağlıklı ürünlerin denetim altında üretilmesinin hedeflendiğini belirten Kaplan, "İlimizde ilk defa beldemizde sertifikalı üretime geçiyoruz. Bu bir adımdır. Şu an hazırlık aşamalarına başladık. 2006 Mayıs ayında ekim zamanını bekliyoruz. İlk fideleri bu ayda dikeceğiz. Projenin Samsun'da tutacağına ve yaygınlaşacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kaplan, yurtdışından 15 bin fidan siparişi verildiğini, 3 ila 8 yaş arası Mavi Ladin üretimi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 15:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?