5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Geçmişten geleceğe Samsun sempozyumu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Eğitim Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Samsun" sempozyumu başladı. 

Büyük Samsun Oteli'nde 63 bilim adamının katılımıyla başlayan ve 3 gün sürecek sempozyumun açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun ile ilgisi bulunan herkesin dikkatini çekmek istediklerini ve onlara önem verdiklerinin farkına varmalarını arzuladıklarını söyledi. Samsun'un tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak, sosyoekonomik meselelerine katkıda bulunmak, tarih, kültür ve doğa harikası olan Samsun'un geleceğe daha iyi hazırlanması amacıyla düzenlenen seminerden olumlu sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını belirten Yılmaz, "Samsun'un kültürel ve tarihi dokusu korunarak gelecek nesillere aktarılması çok önemli. Kültür envanterinin, yöresel folklor haritasının çıkarılması gerekli. Samsun'un örnek bir şehir olacağı günleri görmek hiç uzak değil. 2-3 yıl içerisinde Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen illeri arasında olacağız. Biz zaten belediyeciliğin alt ve üst yapı hizmetlerini rutin işler olarak görüyor ve bu çalışmaları yapıyoruz. Ama şehrimizin birlik ve beraberliğe, ihtiyaçlarının tespitiyle bu ihtiyaçların giderilerek bütünleşmeye ihtiyacı var. Burada çok önemli sonuçlar elde edeceğiz. Bu sonuçlar kitap haline getirilecek ve internet ortamlarında yayınlanacak" dedi. 

Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Bayraktar, hemşehrilik duygusunun her şeyin önüne geçeceğini, bu duygunun oluşması gerektiğini vurguladı. Bayraktar, "Çağdaş insanın bir meziyeti vardır. Ama o insanı diğerlerinden iki önemli unsur ayırır. Bu şehirde yaşıyoruz ve vefa borcumuz var. Samsun'umuzu bulunduğu yerden daha üst noktalara taşımalıyız. Samsun Atatürk şehri. Kurtuluş mücadelesinin başladığı il. Ayrı bir öneme sahibiz. Türkiye için Samsun çok önemli bir şehir" diye konuştu. 

İlk ve alt kademe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarla sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı sempozyum, otelin değişik salonlarında 3 gün boyunca devam edecek.
.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2006 Perşembe 21:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?