6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Hastanede inanılmaz ölüm

Samsun'da beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde ölen bir kişinin, daha önce gittiği Gazi Devlet Hastanesinde sedyeden düşürüldüğü ve bu nedenle beyin kanaması geçirdiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Yaklaşık 10 gün önce ayağındaki bir enfeksiyon nedeniyle Gazi Devlet Hastanesine başvuran Hurşit Kolay (74), burada ameliyata alınacağı sırada, “beyin kanaması geçirdiği” gerekçesiyle OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Kolay, bugün hastanede hayatını kaybetti.

Yakınlarının, Hurşit Kolay'ın OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevkinin ardından Samsun Cumhuriyet Savcılığına verdikleri dilekçede, “Gazi Devlet Hastanesinde sedyeden düşürdüler o nedenle beyin kanaması geçirdi” iddiasına yer verdiler. Samsun Cumhuriyet Savcılığı, Hurşit Kolay'ın ölümünün ardından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Kolay'ın cesedine otopsi yapılırken, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri, alınan parçanın İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderileceğini ve beyin kanamasının nedeninin oradaki incelemede belirlenebileceğini söylediler.

Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Hacıismailoğlu ise konuyla ilgili şu ana kadar kendilerine bir başvuru olmadığını ifade etti.

“SEDYEDEN DÜŞTÜ DEDİLER”

Hurşit Kolay'ın oğlu Turgay Kolay, babasının Gazi Devlet Hastanesinde ameliyathanede sedyeden düşürüldüğünü ve bu nedenle beyin kanaması geçirdiğini iddia ederek, hastane hakkında şikayetçi olduklarını belirtti.

Babasının Gazi Devlet Hastanesinde ayağındaki enfeksiyon nedeniyle ameliyata alındığını, ancak kısa süre sonra ameliyathaneden “beyin kanaması geçiriyor” diyerek çıkarıldığını iddia eden Kolay, şunları kaydetti:

“Babamın baş bölgesinde morluklar vardı. Görevlilere sorduğumda 'sedyeden düştü' dediler. Ameliyathaneden çıkardıktan sonra tomografi çektiler ve bize 'beyin kanaması geçiriyor, biz burada müdahale edemeyiz' diyerek sevk ettiler” dedi.

Babasının OMÜ'ye sevk edilmesinin ardından Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçesi verdiklerini belirten Kolay, babasının ölümüne sedyeden düşmesinin neden olduğunu öne sürdü.

AA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 17:50:35
Güncelleme :17 Ocak 2008 Perşembe 18:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?