5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hayvanat behçesinde önlemler

Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehirde görülen kuş gribi vakalarının ardından hayvanat bahçesindeki 15 çeşit 100'e yakın kanatlı hayvanı koruma altına aldı.

İl merkezinde görülen kuş gribi vakasının ardından itlaf çalışmaları sürdürülürken, hayvanat bahçesinde tedbirler en üst seviyeye çıkartıldı. 15 çeşit 100'e yakın evcil ve yabani kanatlı hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesinde, tüm kanatlılar kapalı ortama alındı. Veteriner gözetiminde aşıları yapılan ve bulundukları alanlar sürekli dezenfekte edilen hayvanların dış dünyayla ilişkileri tamamen kesildi. Görevliler dışında kümeslere girişlere izin verilmezken, her gün dezenfekte çalışması yapılıyor.

Hayvanat bahçesinde her şeyin yolunda olduğunu ve kanatlı hayvanların kontrol altında tutulduğunu belirten Hayvanat Bahçesi Müdürü Nurhan İşler, hayvanların sağlık durumunun iyi olduğunu, hayvanat bahçesinde çok değerli kuş türlerinin bulunduğunu söyledi. Sürekli dezenfekte işlemi yapıldığını ve hayvanların dış dünyayla ilişkilerinin kesildiğini dile getiren İşler, "İlimizde görülen kuş gribi vakasının ardından hemen gerekli önlemleri aldık. Kanatlıları bulundukları kümeslere kapatarak dış etkenlerden koruyoruz. Sağlık kontrolleri sürekli yapılıyor ve kümesler ilaçlanıyor. Şu an endişe verici bir durum yok" dedi.

Bu arada, kanatlı hayvanların bulunduğu alan boş dururken, hayvanat bahçesini ziyaret eden vatandaşlar ise aslan, maymun, ayı, deve, puma gibi hayvanları görmekle yetiniyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 17:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?