5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hayvanlar kar hapsinden kurtuldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki aslan, puma, maymun gibi hayvanlar, bir haftadır süren kar yağışının sona ermesiyle geçici olarak kulübelerinden açık kafeslere alındı.

Yaklaşık bir haftadır devam eden kar yağışı sonucu kar kalınlığı il merkezinde 30 santimetre, yüksek kesimlerde 1 metreyi bulurken, insanlar gibi hayvanlarda olumsuz hava şartlarından etkilendi. Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki 15 türden yaklaşık 150 hayvandan özellikle sıcak iklimlere alışık olan aslan, puma maymun gibi hayvanlar, kar yağışı boyunca kulübelerinde kapalı tutularak özel bakıma alındı. Havaların azda olsa ısınması, karların erimeye başlamasıyla görevliler, hayvanları açık kafese aldı. Açık alana alınan hayvanlar sağa sola koştururken, kış mevsimine alışkın olan hayvanlar ise normal yaşantılarını sürdürüyor. Kanatlı hayvanlar, Samsun'da görülen kuş gribi vakasının ardından önlem amacıyla halen kapalı ortamda tutuluyor.

Hayvanat bahçesi görevlileri, hava sıcaklıklarının halen düşük olduğunu, bu nedenle hayvanların sadece belirli aralıklarla açık kafeslere alındığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 15:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?