5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Heyelan durduruldu

Samsun'da Kazım Karabekir ve Fevzi Çakmak mahallelerinde yürütülen toplu konut ve okul yapımı sebebiyle yaşanan heyelan, yapılan çalışmalar sonucu durduruldu. 

Edinilen bilgiye göre, eski dolgu alanı olan ve 2001 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne yaptırılan incelemenin ardından imara açılan bölgede 2005 yılında Büyükşehir Belediyesi, Gazi Belediyesi ve TOKİ tarafından toplu konut ve okul yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları devam ederken yapılan kazılar sonucu eğimli olan 2 mahallede toprak kaymaları meydana geldi. Heyelan sebebiyle bir çok ev yan yatarken, evlerin duvarı ve yollarda yarılmalar oluştu. 

Bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, 2 aile tahliye edilmiş ve kiraları Gazi Belediyesi tarafından karşılanmak üzere başka konuta yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede gerekli drenaj ve bent çalışmalarını tamamladığını belirten Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, bölgede herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi. 

TOKİ inşaatının devam ettiğini ve özellikle okul inşaatından kaynaklanan kaymanın problem kalmadığını dile getiren Kaldırım, "Bölgemizde TOKİ'nin inşaat çalışmaları sonucu toprak kayması meydana geldi. Bölge eğimli olduğu için bir çok ev hazar gördü. Evi kritik durumda olan 2 vatandaşın kiralarını karşılayarak başka yere taşıdık. Şuan çalışmalar sonucu bölgede problem kalmadı. İnşaat çalışmalarına yeniden başlandı. Normal program uygulanacak" dedi.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 12:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?