5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İki köyde kuş gribi

Samsun Vali Vekili Raif Özener, Bafra İlçesi'ne bağlı iki köyde tavuklardan alınan numunelerde kuş gribine rastlanılmasının ardından itlaf çalışması başlatıldığını söyledi.

İl genelindeki kuş gribi çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen İl Hayvan Sağlığı Komisyonu toplantısının ardından açıklama yapan Raif Özener, Bafra İlçesi'ne bağlı Keresteci, Gökçeağaç köylerindeki tavuklardan alınan numunelerin ikisinde kuş gribine rastlandığını söyledi.

İki köyde geniş kapsamlı çalışma başlatıldığını dile getiren Özener, "Ekiplerimiz köyde itlaf çalışmalarına başladı. Köye kanatlı hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. O bölgemiz 'Kuş Cenneti' olarak bilinen Kızılırmak deltası güzergahında. Köylülere gerekli uyarılar yapıldı. Onlar da uyarılarımıza duyarlı yaklaşıyor. Ayrıca, köyde yaşayan vatandaşlar sağlık taramasından geçirilecek" dedi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü merkez Zeytinlik Mahallesi'nde tavuklarla oynadıktan sonra kuş gribine yakalan O.Ş.'nin taburcu edildiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Özener, "Bu zamana kadar Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne 20 kişi şüphe nedeniyle başvurdu. Bunlardan birinde kuş gribine rastlandı ve tedavi edildi. 10 hastanın tahlil sonucu temiz çıktı. 9 hastanın ise tahlil sonuçları bekleniyor. İlimizde şu an her şey kontrol altında" diye konuştu.

Komisyon kararı doğrultusunda itlaf çalışmaları için alt kademe belediyenin de ekip oluşturarak çalışma yapacağını vurgulayan Özener, "Çalışmaları belediyelerle birlikte yapacağız. İmha işlemlerine tamamen onlar bakacak. Zeytinlik Mahallesi'nde 6 gün içerisinde bin 17 kanatlı hayvan itlaf edildi. Çalışmalar halen sürdürülüyor. Çalışmalara ilgili belediyeleri de kattık. Bundan sonra her belediye bölgesinde çalışmalara destek verecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 15:51:04
Güncelleme :14 Ocak 2006 Cumartesi 15:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?