6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İstiklal Caddesi trafiğe kapatılıyor

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, Samsun Merkez Ağabali Caddesi ve Çukurçeşme Sokak Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Kollektör Hattı İnşaatı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Coşkun Öncel, Samsun Merkez Ağabali Caddesi ve Çukurçeşme Sokak Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Kollektör Hattı İnşaatı nedeniyle İstiklal Caddesi'nin Osmaniye Caddesi ile Talimhane Caddesi arasında kalan kısmın cumartesi gününden (yarın) itibaren araç trafiğine kapanacağını ve 15 Ocak'a kadar kapalı kalacağını söyledi.

Yapımına 24 Ekim 2007 yılında start verilen Samsun Merkez Ağabali Caddesi ve Çukurçeşme Sokak Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Kollektör Hattı İnşaatı'nın 19 Haziran 2008 tarihinde tamamlanacağını ifade eden Coşkun Öncel, "Ağabali Caddesi'nde alt yapı çalışmalarını modern sistemle yapılmaktadır. Ağabali Caddesi'nin sel baskınlarından kurtulması için belediye olarak kalıcı önlemler almaktayız. İlk işimiz Ağabali Caddesi'nin su havzasını önlemek. Bunun için de 2. Bulvar ve Doktor Kamil caddelerinin yağmur suyu paylaşımını da yapacağız. Ayrıca Ağabali Caddesi'nin alt yapısını 2x2 beton kutu menfez ile döşemekteyiz. Kanalizasyon şebekesi kutu menfezlerin sağından ve solundan 400 ve 600 çapında borular geçirmekteyiz" dedi.

Proje tamamlandıktan sonra Ağabali Caddesi'nin makus talihinin tamamen biteceğini kaydeden Öncel şunları söyledi: "Bu büyük proje tamamlandığı taktirde Ağabali Caddesi sel sularına kesinlikle maruz kalmayacaktır. Projeyi zamanında tamamlamak için elimizden geleni yapmaktayız. Ayrıca bu proje çevresinde esnafımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Bu çalışmaları Samsun halkı için yapmaktayız."

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 18:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?