6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kadınlar baz istasyonuna savaş açtı

Samsun'da yaşadıkları sokakta 2. baz istasyonunun kurulmasını engellemek için eylem yapan bayanlar, çatılara çıkarak kazı yapılan alanı taşladı.

İlyasköy Mahallesi sakinleri, yaşadıkları sokakta 2. baz istasyonu kurulmaması için firma sahiplerinin kepçeyle kazdığı kuyunun etrafına toplanarak eylem yaptı. Dün çalışmaların durdurulacağı sözünün verilmesinin ardından dağılan mahalle sakinleri, sabah saatlerinde polis gözetiminde yeniden çalışma başlatılması üzerine tekrar toplanarak durumu protesto etti. Mahallenin bayanları, kazı çalışmalarını durdurmak için yine alanda toplandı. Uzun süren mücadele sırasında polisler ile bayanlar arasında istenmeyen görüntüler yaşandı.

Bayanlar gözyaşı döküp baygınlık geçirdi. Özellikle çeşitli rahatsızlığı olan bayanlar, baz istasyonunu kurdurmamak için büyük çaba harcadı. Polis gözetiminde kazının devam etmesi üzerine bu sefer bayanlar taşlarla kazı alanına saldırmak istedi.

Polisin engellemesiyle karşılaşan bayanlar, kendilerinin bırakılmasını, fiziki müdahalede bulunulmaması ve kazının durdurulmasını talep etti. Bayanlardan bazıları, inşaat halindeki bir binaya ve kazı alanının karşısındaki apartmanın çatısına çıktı. Yanlarında getirdikleri taşları kazı alanında çalışanlara ve iş makinelerine atan bayanların saldırısı üzerine çalışmalar durduruldu. Polis, taşlı saldırı yapılmaması konusunda uyarılarda bulundu. İnşaat alanının önünde ateş yakan bayanlara aşırı duman olduğunu ve tehlike oluşturacağını belirten polis, yangın söndürme tüpüyle ateşe müdahale etti. Üşüdüklerini belirten bayanlar tepki gösterirken, bu sefer yere halı sererek beklemeyi sürdürdü.

Olaylar üzerine Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Sebahattin Artun olay yerine gelerek, uzlaşma sağlanması ve ortalığın sakinleşmesi için büyük çaba harcadı. Baz istasyonunun kurulmasıyla sorumlu kişiler ve mahalle sakinlerinin temsilcileri arasında görüşmeler sürerken, bayanlar yaklaşık 3 saat çatılarda bekledi. Emniyet Müdür Yardımcısı Sebahattin Artun, bayanların çatılardan inerek konuşmasını dinlemesini talep etti, ancak bayanlardan itiraz geldi. Görüşmeler sonucu bir grup bayan çatıdan indi. Megafonla mahallelilere seslenen Artun, çukurun kapatılacağını, çalışmaların durdurulacağını, mahalle sakinlerinin hukuki süreç için firmanın 20 gün çalışmayı durdurma kararı aldığını açıkladı. Açıklamanın ardından mahalle sakinleri alkışlarla eylemi sona erdirirken, çalışmalar da durduruldu.

Kurulu bulunan baz istasyonunun sağlıklarını tehdit ettiğini, geceleri uyuyamadıklarını ve birçok hastalarının olduğunu iddia eden kadınlar, ikincisinin kurulmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 15:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?