19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kaldırım'dan insan hakları haftası kutlaması

Samsun'un Gazi Belediyesi Başkanı Süleyman Kaldırım, 7-13 Aralık İnsan Hakları Haftası'nı kutlayan bir mesaj yayınladı.

Mesajında toplumlararası birlik ve beraberliğin korunmasında en büyük etkenin insan haklarının korunması olduğuna değinen Başkan Kaldırım, AB yolunda hızla ilerleyen bir ülke olmanın bu yükümlülüğü de beraberinde getirdiğini söyledi.

İnsana verilen değerin toplumsal gelişmeyi de ardından getireceğine dikkat çeken Süleyman Kaldırım, "Türk kültür yapısı yardımlaşmayı ve paylaşmayı öngörür. Bu özelliklere sahip bir toplumun birbirlerinin hakkını engellemeyeceği, insan haklarını ihlal etmeyeceği bir gerçek. AB yolunda kendinden emin adımlarla yürüyen bir ülkenin fertleri olarak bu konuya daha duyarlı olmalı ve kendi haklarımız ile başkalarının haklarına da sahip çıkmayı kendimize görev olarak seçmeliyiz" dedi.

Yaşanan savaş ve terör olaylarının son bulmasını istediğini belirten Kaldırım, "Ülkemizde ve dünyamızda zaman zaman ateşlenen terör olaylarında suçsuz insanlar ölmektedir. En büyük hakları olan yaşama haklarından mahrum bırakılmaktadır. Birlik ve beraberlik bakımından güçlü bir yapıya sahip toplum olmamıza rağmen yurdumuzda da birçok insan terör olaylarında hayatını kaybetmiştir. Bu olayların son bulması ve dayanışmanın had safhada yaşandığı bir toplumda yaşayabilme dileği ile bütün insanların 7-13 Aralık İnsan Hakları Haftası'nı kutluyorum" ifadesine yer verdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 00:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?