19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Liderler Samsun'dan ayrıldı

Mavi Akım Doğalgaz Boru Hattı resmi açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi Samsun'dan ayrıldı.

Törenin yapıldığı Çarşamba'nın Durusu Köyü'nden Çarşamba Havaalanı'na özel bir minibüsle gelen üç lider havadan ve karadan sıkı bir şekilde korundu. Saat 17.30'da havaalanına gelen liderler, 17.35'te Putin'in POCCHR isimli uçağına girdi.

3 lider yaklaşık 10 dakika uçağın içinde görüştükten sonra, 17.45'te uçaktan, önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ardından İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile son olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan indi. Üç lider birbirine sarıldıktan sonra Putin'in uçağına binerek Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan ayrıldı.

Daha sonra Erdoğan ve Berlusconi, birlikte Berlusconi'yi getiren uçağın içine girerek burada bir süre baş başa görüştü. Başbakan Erdoğan, İtalya Başbakanı Berlusconi'yi de yolcu ettikten sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile birlikte Ankara'ya döndü.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 23:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?