26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Malzeme ve iş gücü bulamıyor

TEDAŞ Samsun Müessese Müdürü Mehmet Özkan, 8 milyon YTL'lik yatırım planlamalarına rağmen Türkiye'de son dönemde artış gösteren iş yoğunluğu nedeniyle malzeme ve işgücü bulmakta zorlandıklarını söyledi.

TEDAŞ olarak yeni tesislerin kurulması, bakım onarım ve kablo hatlarının yenilenmesi için çalışmalara hız verdiklerini belirten Özkan, 397 megabayt olan şebeke gücünü 475 megabayta çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti. 2005 yılında 8 milyon YTL'lik bir yatırım programı belirlediklerini ve eylül ayı itibariyle 4 milyon YTL'lik yatırım yapıldığını vurgulayan Özkan, bu çalışmalarla birlikte vatandaşın düşük voltajlı elektrik ve elektrik kesintisi gibi problemleri bir daha yaşamayacağını bildirdi.

Müessese bünyesinde planlanan yatırımların hayata geçirilmesi için çeşitli tarihlerde ihaleler düzenlediklerini dile getiren Özkan, "İhtiyacımız olan kablo, beton direk gibi malzemeleri bulmakta zorlanıyoruz. Ayrıca, çeşitli bölgelerde yapılacak işleri ihale ediyoruz ama hiçbir firma ihalelere katılmıyor. Türkiye'de son dönemde yaşanan iş yoğunlu nedeniyle iş gücü ve malzeme bulamıyoruz. Bu, bizim açımızdan büyük bir sıkıntı. Tüm firmalar aldıkları işleri yetiştirmek için gayret gösteriyor. Bunun için de yeni işlere ilgi göstermiyorlar. Daha önce olsa, bir ihaleye onlarca firma başvuruda bulunurdu" dedi.

Özkan, 2006 yılı içerisinde köylerdeki elektrik hatlarının yenilenmesi ve bakım için çalışma içerisine gireceklerini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 14:23:12
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 14:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?