5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Muayane kuyrukları azaldı

AKP Genel Merkez Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, muayene odalarında iki katına yaklaşan bir artış sağladıklarını bildirdi.


Her doktora bir muayene odası verilerek, muayene kuyruklarının azaltılması uygulamasında hedeflenen başarıya ulaşıldığını kaydeden Kılıç, "Samsun ilinde, muayene odası sayıları sağlık ocaklarımızda 141'den 249'a, hastanelerimizde ise 103'den 259'a çıkarıldı" dedi.

Asarcık, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde 24 saat sağlık hizmeti uygulamasına başlandığını da ifade eden Kılıç, "112 Acil Servis hizmeti veren birimlerin sayısı 5'den 19'a çıkarıldı. Bu sayede acil durumlarda hastaya ulaşma süresi kısaldı" diye konuştu.

Sağlık ocaklarının tamamının bilgisayar ağına bağlandığını, Samsun'da sağlık ocaklarında 10 olan bilgisayar sayısının AK Parti döneminde 500'e ulaştığını da dile getiren Kılıç, "Merkezi tahlil laboratuarı en modern tıbbi cihazlarla hizmete açılarak hız ve kalite sağlandı. Memur ve emeklilere özel sağlık kurumlarında tedavi imkanı verildi. Hastane kapılarında rehin kalma uygulaması sona erdi" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 13:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?