5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Okullar 2 gün tatil

Samsun'da gece yarısı başlayan kar yağışı nedeniyle 380 köy yolu ulaşıma kapandı.

Samsun Köylere Yönelik Hizmetler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Havza, Asarcık, Vezirköprü, Ladik ve Kavak ilçelerine bağlı tüm köy yolları yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Ayrıca, merkezde 36, Ayvacık'ta 6, Bafra'da 5, Çarşamba'da 4, Tekkeköy'de 20 ve 19 Mayıs İlçesi'nde 17 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Samsun Köylere Yönelik Hizmetler Müdürü Aydın Sarıyıldız, kar yağışının sona erdiği Asarcık, Ladik, Havza ve Vezirköprü ilçelerinde köy yollarını açma çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Sarıyıldız, öncelikle acil hastası bulunan köylerde yol açma çalışması yaptıklarını ifade ederek, diğer ilçelerde 30 ekibin kar yağışının durmasıyla birlikte yol açma çalışmalarına başlayacağını dile getirdi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik şebekelerinde de arızalar oluştuğu, Samsun merkezde ve ilçelerde sık sık elektrik kesintilerinin meydana geldiği, ayrıca birçok köye elektrik şebekelerinde kopma olduğu için elektrik verilemediği öğrenildi.

Öte yandan, Samsun Vali Vekili Raif Özener, yoğun kar yağışının meteoroloji bilgilerine göre yarın da devam edecek olması nedeniyle Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın ve yetkililerle okulların tatil edilip edilmeyeceğini görüşeceklerini açıkladı.

SAMSUN'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Samsun'da yoğun kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerdeki tüm okullar 2 gün tatil edildi.
Dün gece başlayan ve etkisini arttırarak devam eden kar yağışı nedeniyle İl Hıfzısıhha Kurulu, Vali Vekili Raif Özener başkanlığında toplandı. Toplantıda, Samsun merkez ve bütün ilçelerde ilköğretim ve liselerin pazartesi ve salı günü olmak üzere 2 gün tatil edilmesine karar verildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2006 Pazar 14:30:34
Güncelleme :12 Şubat 2006 Pazar 15:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?