4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Olan güvercinlere oldu

Samsun'da, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların seyrederek stres attığı güvercinler, artık aç ve bitap düştü. Güvercinler, kuş gribinden değil ama açlıktan ölmeye başladı. Ölen güvercinler vatandaşların ihbarıyla Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından toplandı.

Kuş gribi gündeme düşene kadar Samsunlu vatandaşların attığı yemlerle doyan güvercinler, hastalığın Samsun'da 12 yaşındaki Osman Şenmemiş'te tespit edilmesi sonrasında açlığa mahkum oldu. Güvercinlere kimse eskisi gibi yem atmamaya başladı. Kuş gribinden değil ama açlıktan ölen güvercinler, vatandaşları kuş gribi endişesiyle ihbara yönlendirmeye başladı. İhbar üzerine gelen ekipler, ölen 2 güvercini alıp itlaf makinesinin içine attı.
Bu arada, Zeytinlik Mahallesi ve civarındaki tavukların kümeslerden salınması ise dikkat çekti.
Bazı vatandaşlar hayvanlarının itlaf edilmemesi için kümeslerini kapatırken, kümes hayvanlarını salan vatandaşlar mahallelerine virüsün tespit edildiği ilk gün dışında hiçbir ekibin gelmediğini kaydetti. Kümes hayvanlarını itlaf etmenin çözüm olmadığını da kaydeden tavuk sahipleri, "Şimdi hayvanlar itlaf ediliyor, güvercinler, serçeler havada. Uçan kuşların dışkıları havada mı kalıyor? Bu hastalık varsa ve kuşlardan yayılıyorsa kümes hayvanlarını itlaf etmek çözüm değil. Bizim hayvanlarımız sağlıklı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 13:11:31
Güncelleme :11 Ocak 2006 Çarşamba 13:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?