5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ömür boyu hapse teşekkür

Samsun’da bir gün arayla 2 büfeciyi öldüren daha sonra 2 kişiyi yaralayıp 3 işyerini kurşunlayan 26 yaşındaki Musa Şengün'le ilgili davalar birer birer sonuçlanıyor.

Son olarak büfeci Hakan Sağır'ın öldürülmesi davasında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Şengün'e ayrıca gasp ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da toplam 14 yıl hapis cezası verildi. Kararın ardından mahkeme heyetine, “Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun” diyen Şengün, daha önce sonuçlanan 2 ayrı yaralama olayından da 30 yıl ceza almıştı.

Samsun’da 10 ay önce Liman Mahallesi'nde büfeci 48 yaşındaki Mahmut Germi'yi bir gün sonra da Hançerli Mahallesi'nde yine büfecilik yapan 27 yaşındaki Hakan Sağır’ı iş yerlerinde tabancayla öldüren Musa Şengün, polis tarafından aranırken 2 kişiyi daha yaralamış ve 3 işyerini kurşunlamıştı. Olaylardan bir ay sonra yanında kız arkadaşlarıyla otomobil gezintisi yaparken yakalanan Şengün, büfeci Hakan Sağır’ı öldürmek ve 650 YTL parasını gaspetmek suçundan Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Şengün cinayeti itiraf ederek “Hakan’dan sigara ve çakmak istedim. Param olmadığı için vermedi. Ben de onu vurmak zorunda kaldım. Önce boş kovanları topladım. Ardından da tezgahtan bir sigara ve bir çakmak aldım. Para almadım” dedi.

Mahkeme heyeti, Şengün’e cinayet suçundan ömür boyu hapis, gasp ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da toplam 14 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Şengün duruşma salonundan çıkarken, “Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun” diyerek aldığı ceza için heyete teşekkür etti.

Daha önce 2 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan yargılaması tamamlanan Musa Şengün toplam 30 yıl hapis cezası almıştı. Şengün'ün diğer büfeci Mahmut Germi'nin öldürülmesiyle ilgili davası ise Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 17:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?