5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne destek

Samsun'da 36 sivil toplum kuruluşu, hakkında TBMM Araştırma Komisyonu kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) destek verdi.

OMÜ'de 'Keyfi Yönetim, Kamu Kaynaklarının Amaç Dışı Kullanımı ve Kadrolaşma' iddialarını araştırmak kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'na tepki gösteren 36 sivil toplum kuruluşu, iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Alparslan Çepni, son yıllarda OMÜ'ye karşı yoğun bir saldırı kampanyasının yürütüldüğünü iddia etti. Çepni, "Araştırma Komisyonu kurulmasını öneren ve komisyon başkanlığına getirilen AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in, bizzat şikayetçi olduğu bir araştırmaya sorumlu kılınması tarafsızlığın daha başlangıçta ihlalidir. Yani araştırmacılar hem savcı, hem de yargıç rolünü üstlenmiştir. Üniversiteler siyasal iktidarın etki alanında olmaktan çıkarılmalı, özerk olmalıdır.

Üniversitelerin tüm kurumlardan siyasi iktidardan ve sermayeden bağımsız olarak kararlarını almaları sağlanmalıdır" dedi. Çepni, topluma ve insanlığa karşı sorumlu, özerk, bilimsel, demokratik bir üniversite talebinin gerçekleşmesinin, üniversitelerin birer egemenlik haline getirmeye çalışan her türlü yapı ile anlayışlara karşı mücadeleyle mümkün olabileceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 23:13:06
Güncelleme :1 Şubat 2006 Çarşamba 23:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?