5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Postacılar yürüyerek yarıştı

Atatürk'ün doğumunun 125. yılı etkinlikleri çerçevesinde PTT Genel Müdürlüğü tarafından Samsun Sahilyolu'nda düzenlenen Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda erkeklerde Sebahattin Tatar, bayanlarda Yeliz Ay Türkiye şampiyonu oldu. 

Artık büyük oranda motorize olup gönderileri yürüyerek dağıtmaktan kurtulan postacıların bir geleneği yaşatmak adına gerçekleştirdikleri bu yılki yarışmada 5 kilometrelik etabı Ankara'dan Yeliz Ay 27.15'lik derecesiyle birinci bitirirken, Trabzonlu Nebahat Atasoy ikinci, İstanbullu Nesrin Kovak üçüncülüğü elde etti. 

Erkekler ise 10 kilometrelik etapta ter döktü. Balıkesirli Sebahattin Tatar 48.09'luk derecesiyle birinciliği elde ederken, Aydınlı Mehmet Akgül ikinci, Balıkesirli Rüya Atlı üçüncü oldu. Birinciler Yeliz Ay ve Sebahattin Tatar, yarışmaya birinci olmak hedefiyle katıldıklarını, yarışma boyunca kontrollü mücadele ettiklerini ve sonuçta Türkiye şampiyonu olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. 

Şampiyonada dereceye girenlerin yapılacak seçmelerden sonra Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'ye temsil edeceği belirtildi. 

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ve AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ın da izlediği yarışma öncesinde konuşan PTT Genel Müdürü Osman Tural, yarışmanın Atatürk'ün 125. doğum yılı etkinlikleri çerçevesinde, kurtuluş mücadelesinin 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün gelişiyle başladığı il olan Samsun'da yapılmasının ayrı bir önemi olduğunu vurguladı.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 17:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert ertan bıçakcı IP: 85.98.175.xxx Tarih : 29.05.2006 23:23:57
Postacılar yarışı sadece postacıların olsun.Yaz kış çileyi onlar çekiyor.Büro ve çeşitli memurlar katılmasın.