5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Samsun ticaret merkezi olacak'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un ithalat ve ihracat merkezi olma yolunda iddialı olduğunu söyledi.

Samsun'un 1940'lı yıllarda tütün ve yan ürünleri ihracatı nedeniyle önde gelen iller arasında olduğunu ve 9 ülkenin konsolosluğunun bulunduğunu hatırlatan Yusuf Ziya Yılmaz, kentin geçmişten gelen yapısı nedeniyle yatırımlara uygun ve açık olduğunu kaydetti. Uzman işgücüne dayalı sanayi dallarının geliştirilerek bir misyonu üstlenebileceklerini dile getiren Yılmaz, "Türkiye'nin gelişmesine ciddi katkılar sağlayabiliriz. Kara, deniz, hava ve demir yolu ulaşım ağına sahibiz. Yeni yatırımlar için uygun arsalarımız mevcut. Altyapı yönünden bir eksiğimiz yok. Tüm bu artıları topladığımızda ithalat ve ihracat merkezi olmada iddiamız var. Yeter ki gerekli destek verilsin" dedi.

İlin gerekli atılımları yapabilecek durumda olduğunu ve özel müteşebbislerin harekete geçmesi gerektiğini ifada eden Yılmaz, artık devletten yatırım beklenmemesi gerektiğini, devletin geçmiş dönemde yatırımlarını yaparak elini çektiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 13:57:43
Güncelleme :2 Şubat 2006 Perşembe 14:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?