5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Samsun'da yoğun kar yağışı

Samsun'da 10 köy yolu ulaşıma kapanırken, karayollarında buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları başlatıldı.

Samsun merkeze sabah saatlerinde yağmaya başlayan kar, yağışın gece boyunca sürdüğü yüksek kesimlerde hayatı felç etti. Kar yağışı nedeniyle polis yetkilileri sürücüleri ve yayaları trafikte dikkatli olmaya çağırırken, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları gerektiği kaydedildi. Samsun İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Müdürü Aydın Sarıyıldız, kar yağışı nedeniyle merkezde 2, Ladik'te 7 ve Havza İlçesi'nde de 1 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, "Merkez Gödekli ve Yeşiltepe köylerinde yol açma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Karayolları 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise, Samsun'un Alaçam İlçesi ile Sinop'un Durağan İlçesi arasındaki karayolunda yol açma çalışmasının sürdüğünü bildirdi. Uraloğlu, "Samsun-Ankara ve Amasya-Tokat Karayolları'nda gece boyunca devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı da önlemlerimizi aldık. Bu yollarımızda tuzlama çalışması yaptık. Tuzlama çalışmaları yoğun kar yağışı ve buzlanma olan yollarımızda devam ediyor" diye konuştu.

Bölgede, Köye Yönelik Hizmetler Müdürlükleri ile Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanması ihtimal dahilindeki noktalarda hazır beklediği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 11:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?