5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

SASKİ'ye kanal görüntüleme robotu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon içerisindeki arızaların en kısa zamanda giderilmesi amacıyla 110 bin YTL'ye Kanal Görüntüleme Robotu aldı. 

SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, aldıkları Kanal Görüntüleme Robotu ile kanalizasyon içerisindeki arızaların en kısa sürede giderilip, bakımının yapılacağını söyledi. Kanal Görüntüleme Robotu'nun 110 bin YTL'ye mal olduğunu belirten Öncel, "Kanal Görüntüleme Robotu sayesinde kanalizasyon içerisindeki arızalar ile tıkanıklıklar görüntülenecek ve arızaya en kısa zamanda müdahale edilecektir. Yeni döşenen kanalların döşenme sırasında doğruluğu ve düzgünlüğü ile yapım aşaması sırasında yapılan hataların da önüne geçilecektir" dedi. 

Kanal Görüntüleme Robotu'nun, arızalara ve tıkanıklıklara en kısa sürede müdahale edilmesi için alındığını ifade eden Coşkun Öncel, "220 volt enerjiyle çalışan robot, araç üzerine monte edilmiş kumanda kabininde bilgisayarlı sistemle uzaktan komutayla kontrol edilmektedir. Kanal Görüntüleme Robotu tarafından çekilen görüntüler, bilgisayar vasıtasıyla kaydedilmekte ve araç içerisinde monitör tarafından da izlenmektedir. Kanal Görüntüleme Robotu kanal içerisinde 150 metre mesafeye kadar hareket etme kabiliyetine sahiptir" diye konuştu. 

Öncel, Samsunlu vatandaşları tuvaletlerinin içerisine tuvalet kağıtlarını atmamaları konusunda uyararak, "Atılan tuvalet kağıtları kanalların tıkanmalarına neden olmaktadır. Özellikle Samsunlu vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları istiyoruz. Tuvalet kağıtları kanallarda imha olmuyor. Aksine kanalların tıkanmalarının en büyük nedenlerinden biri tuvalet kağıtlarıdır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 15:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali veli IP: 78.180.200.xxx Tarih : 20.02.2013 21:27:45

 cihazı  hangi firmadan aldınız