5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sünnetçiler dernek kurdu

Samsun'da, Aktif Sünnetçiler Derneği adı altında kurulan Türkiye'nin ilk sünnetçiler derneğinin amacının, sağlıklı ve hijyenik şartlarda sünnet hizmeti vermek olduğu belirtildi. 

Türkiye'de ilk defa 8 sünnetçi biraraya gelerek Aktif Sünnetçiler Derneği'ni kurdu. Vatandaşları sağlıklı sünnet konusunda bilinçlendirmek, sünnet hatalarını en aza indirmek amacıyla 1 ay önce kurulan derneğin 19 üyesi buluyor. Dernek Başkanı Muzaffer Oğuzhan, Türkiye çok büyük sünnet hataları yapıldığını kaydetti. Berberlerin dahi sünnetçilik yaptığını ileri süren Muzaffer Oğuzhan, sünnetin aslında doktorlar tarafından yapılması gerektiğine işaret etti. Oğuzhan, "Doktorların birçok görevi olduğu için sünnete zaman ayıramamaktalar. Bunun için yardımcı sağlık personelleri sünneti gerçekleştirmektedir" dedi. 

Sünnet konusunda vatandaşların bilinçsiz olduğunu vurgulayan Oğuzhan, "Bazı sünnet hatalarından dolayı hastalıklara yakalanan kişiler, evlilik dönemlerinde çok büyük ailevi sorunlar yaşamaktadır. Bunun için halkı aydınlatmak amacıyla Türkiye'de ilk defa Aktif Sünnetçiler Derneği'ni Samsun'da oluşturduk. En kısa sürede Türkiye'de bir oluşuma geçip, diğer illerde de şubeler kurarak, genel merkezi olan bir konfederasyon oluşturmak için çalışacağız. Dernek olarak bulunduğumuz ildeki üniversiteyle bağlantıya geçip üyelerimize uzman doktorlar gözetiminde eğitim vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 11:19:06
Güncelleme :5 Ekim 2006 Perşembe 11:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?