5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tedavi olursa cezaevine girmeyecek

Samsun'da polisin yaptığı baskında evinde 12 kilo 800 gram esrar ele geçirilen ve esrar içmek ve ticaretini yapmak suçundan yargılanan genç, "Esrarı satmak için değil, içmek için yetiştirdim" diyerek kendini savundu. 

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yaklaşık 2 ay önce Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin Kışla Mahallesi'nde bir evde yaptığı aramada 12 kilo 800 gram kubar esrarla yakalanan Cemil B.'nin (29) yargılanmasına başlandı. Uyuşturucu satmak ve kullanmak suçundan tutuklu olarak yargılanan Cemil B., evinde ele geçen 12 kilo 800 gram kubar esrarı satmak için değil, içmek için evlerinin terasında yetiştirdiği dişi Hint kenevirinden elde ettiğini söyledi. Cemil B., kubar esrarın miktarının fazla olmasının sebebini ise, "Ben 9 yıldır esrar içerim. Söz konusu esrarı evimizin terasında tenekeler içine ektiğim dişi Hint kenevirinden elde ettim. Evimizin terasının üzerine çatı yapılacaktı. Bu yüzden çatı yapılmadan önce kendime 3 yıl yetecek kadar dişi Hint keneviri ekip kubar esrar elde ettim. Çok pişmanım. Bir daha esrar içmeyeceğim. Tedavi olmak istiyorum" diyerek açıkladı. 

Mahkeme heyeti, Cemil B.'yi dişi Hint keneviri ekmek suçundan 10 ay, esrar içmek suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Cemil B.'nin denetimli tedavi olmak şartıyla esrar içmek suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezasının kaldırılmasına karar verildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Cemil B.'nin tedavi için tahliyesine karar verildi. 

Cemil B.'nin tedavi olmadığı taktirde 1 yıl 8 ay hapis yatacağı öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 16:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?