19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

TMMOB mitinge davet

Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat Akar, mühendisler, mimarlar ve şehir plancılarının yoksulluk sınırında sıkışan ücretlerle yaşam mücadelesi verdiğini ileri sürdü.

TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu lokalinde basın toplantısı düzenleyen Murat Akar, Türkiye'nin IMF'ye en borçlu ülke konumuna yükseldiğini ileri sürdü. Bu durumdan mühendisler, mimarlar ve şehir plancılarının büyük çapta olumsuz olarak etkilendiğini belirten Akar, "Mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları açlık ile yoksulluk sınırında sıkışan ücretlerle yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmaktadır. Ücret yetersizliği ve dengesizliği sorununun çözülmesi, kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının çalışma alanlarının yok edilmemesi, işe alınmada kadın erkek ayrımcılığı yapılmaması için 8 Ekim'de Ankara'da miting yapacağız" dedi.

İsteklerinin gerçekleşmesini isteyen Akar, TMMOB Mitingi'ne bütün kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarını davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 21:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?