5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tüketici hakkını öğreniyor

Samsun Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Arslan, tüketicilerin haklarını öğrenmeye başladığını söyledi.

2005 yılı çalışmalarını değerlendiren Ahmet Arslan, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne 952 kişinin başvuru yaptığını, bunlardan 450 dilekçenin tüketici lehine, 154 başvurunun tüketici aleyhine sonuçlandığını, 76'sında uzlaşma sağlandığını, 251 başvuru işleminin ise devam ettiğini kaydetti.

Tüketicilerin kendilerine verilen yasal haklarını yaygın bir şekilde kullanmaya başladığını ifade eden Arslan, "Tüketiciler haklarını öğrenmeye başladı. Haklar konusunda gösterilen duyarlılık üreticilerin tüketicilerle ilişkilerinde daha titiz davranmalarına neden oldu. İyi gelişmeler yaşanıyor. Vatandaş kendisine verilen yasal haklarını sonuna kadar kullanmayı tercih ediyor. Böyle olması da gerekli. Satıcılar bunun farkına vardıkça, piyasada düzelme olacaktır" dedi.

Ölçü ve ayar hizmetlerinde çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Arslan, "536 işyerinde gerekli denetimler yapılarak, 4 bin 158 ölçü ve tartı aleti ani muayeneye tabi tutuldu. Bunlardan şartlara uygun olmayanlar tespit edilerek, bin 849 YTL idari para cezası verildi. Periyodik ve ilk muayenelerde ise 37 bin ölçü ve tartı aleti kontrol edildi. Bunlardan 34 bin 840'u damgalandı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 15:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?