5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Turizm Haftası nedeniyle tören düzenlendi

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, turizmin ülke ekonomilerinde önemli bir rol üstlendiğini belirterek, Türkiye'nin çok zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Aslan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende Turizm Haftası'yla ilgili bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, turizmin dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden biri olduğunu kaydetti. Turizmin döviz girdisi, sektör özelliği ve istihdam imkanlarıyla diğer sektörleri harekete geçirme özelliği olması sebebiyle ülke ekonomilerinde çok önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Ünal, "Tarih ve kültür mirasının yanı sıra doğal değerler açısından da büyük çeşitliliğe ve zenginliğe sahip olan Türkiye, çok yüksek bir turizm potansiyeline sahiptir. Uluslararası turizm pazarına geç açılmış olsak da, Türkiye'nin dünya pazarındaki en rekabetli ürünü turizmdir. Dünya turizm ekonomisinin hacminin 2010 yılında 1 milyar dolar olacağı hesaplanmaktadır. Bu da dünya turizm pastasının ne kadar büyük ve önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Türk turizminde son yıllarda önemli gelişmeler olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Turizm sezonunu 3 aylık yaz sezonundan daha geniş bir zaman dilimine yaymak en büyük amacımızdır. Güneş, deniz ve kum turizminin yanı sıra doğa, yayla, göz, macera turizmleri gibi eko turizmi tanıtmak için yapılan çalışmalara devam etmekteyiz" dedi.

Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü halkoyunları ekipleri, Samsun ve Trabzon yöresinden çeşitli oyunlar sergiledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 15:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?