26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Türkiye enerji koridoru olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Rusya ve İtalya'nın el ele vererek Karedeniz ve Akdeniz'i birleştirerek tarihte yeni bir sayfa açtıklarını söyledi.

Mavi Akım Doğalgaz Boru Hattı'nın resmi açılışı Samsun'un Durusu Köyü'nde yapıldı. Açılış törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, bürokratlar, iş adamları ve davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmalarını Başbakan Erdoğan, Vladimir Putin ve Berlusconi yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Samsun'un Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda özel bir yeri olduğunu ve yine Samsun'un tarihin akışında önemli bir başlangıcın önemli bir noktası olacağını söyledi. Böyle bir günde Putin ve Berlusconi'yi Türkiye'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Başbakan Erdoğan, Mavi Akım Doğalgaz Boru Hattı'nı fikir olarak ilk kez ortaya atıldığında birçok çevre tarafından "mavi düş" olarak nitelendirildiğini, ancak başta Türkiye olmak üzere Rusya ve İtalya hükümetlerinin birlikteliği ile düşün gerçek haline geldiğini bildirdi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi petrol, doğalgaz ve yerli enerji kaynaklarıyla bölgede bir enerji koridoru haline getirmek istediklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 15:48:29
Güncelleme :17 Kasım 2005 Perşembe 16:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?