5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Üniversiteden terör tepkisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, "Kardeşçe yaşayan ulusumuzun bireyleri birbirlerine düşman edilmeye çalışılıyor" dedi.

Ülkede son günlerde artış gösteren terör olaylarına tepki gösteren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, üniversite yönetimi olarak ortak görüş bildirme kararı aldıklarını söyledi. Prof. Dr. Bernay, "son günlerde ülkemizin bazı şehirlerinde başlatılarak yaygınlaştırılmak istenilen, ulusun bütünlüğünü ve toplumsal barışımızı hedef alan gelişmeleri üniversiteleri tarafından derin bir üzüntü ve kaygıyla izlediklerini" kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, emperyalist işgalcilere karşı kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar vatanın bütün topraklarında ve tüm yurttaşların katılımıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen ve adını tarihe altın harflerle yazdıran ulusal bağımsızlık savaşının sonucunda otuşturulduğunu hatırlatan Bernay, "Türk ulusal bağımsızlık savaşında uğradığı yenilgiyi hiç bir zaman unutamayan söz konusu odaklar, bilinen emellerini gerçekleştirebilmek için o tarihten bu yana farklı yöntemler izlemektedirler. Yakın tarihte yoğunluk kazanan ve son günlerde tüm yurttaşlarımızın derin kaygı duymasına yol açan gelişmeler bu yöntemlerin bir uzantısıdır. Yapılmak istenilen açıktır. Binlerce yıldır bu topraklar üzerinde birlikte varolan, omuz omuza dövüşerek işgalcileri vatanımızdan kovan ve o günlerden bu yana tasada ve kıvançta ortak olarak kardeşçe yaşayan ulusumuzun bireyleri birbirlerine düşman edilmeye çalışılmakta, vatanımız bölünmek istenilmekte, bu amaçla dahili ve harici bedhahlar, taşeronlar kullanılmaktadır" diye konuştu.

"Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür" diyen Bernay, "Vatanımızın ve ulusumuzun bütünlüğüne, yurttaşlarımızın kardeşliğine yönelik her türden saldırıya karşı en doğru yanıtın yine bizzat ulusumuzun kendisinden geleceğine olan inancımız tamdır. Söz konusu tehditlerle ilgili olarak gerekli tüm önlemlerin alınmasında başta ulusal irademizin temsil edildiği yüce meclis olmak üzere, hükümet ve diğer anayasal kuruluşlarımıza da çok önemli görevler düştüğü açıktır" şeklinde konuştu.

OMÜ olarak dile getirdikleri düşünceler ışığında ve anayasada tanımlanan ilkeler doğrultusunda laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne yönelik her türden saldırının karşısında olacaklarını vurgulayan Bernay, ulusal birliğin korunması yolunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 15:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?