5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Valilik lahmacun tazminatı ödeyecek

Samsun'da bir kebapçıda yedikleri lahmacundan zehirlenenlerden 4 kişinin olayda hizmet kusuru bulunduğu gerekçesiyle Samsun Valiliği hakkında açtığı davada mahkeme davalılara 10'ar bin YTL tazminat ödenmesine karar verdi. 

Geçen haziran ayında meydana gelen olayda, bir kebapçıda yedikleri lahmacundan zehirlenen yaklaşık 90 kişiden Bayram Ali Özer, Yasemin Tekin, Ekrem Tekin ve Halit Bilgin, Tarım İl Müdürlüğü'nün denetim görevini yapmayarak olayda hizmet kusuru bulunduğu iddiası ile Samsun Valiliği hakkında 10 bin YTL manevi tazminat istemi ile Samsun İdare Mahkemesine başvurdu.

Davada, Samsun Valiliği, “olayda idarenin hizmet kusuru bulunmadığı, denetim ve gözetim görevini zamanında yerine getirdiği, iş yerinde belirlenen eksikliklerin Cumhuriyet Savcılığına ihbar yazısı ile bildirildiği ve idarenin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği” yolunda savunma verdi.

Samsun İdare Mahkemesi ise kararında, genel olarak idari hizmetin iyi kurulamamasından ya da iyi ve gereği gibi yürütülememesinden dolayı eksik, yanlış ve kötü verilmesinin hizmet kusuru olduğu ve bunun idarenin hukuki sorumluluğunu gerektirdiğine hükmetti.

Söz konusu olaydan yaklaşık 1.5 ay önce aynı iş yerinde yapılan denetimlerde gıda ve personel temizliği açısından eksiklik bulunmasına rağmen iş yerinin faaliyetten men edilmeyerek hizmet kusuru işlediğine karar veren mahkeme,
açıklanan nedenlerle manevi tazminat talebini kabul ederek 10 bin YTL tazminatın yasal faizleri ile ödenmesine karar verdi.

Davalıların avukatı Ahmet Aydın, Samsun İdare Mahkemesi'nin kararına karşı Samsun Valiliği'nin Danıştay'a itiraz hakkı bulunduğunu hatırlattı.

Aydın, karşı tarafın yapacağı işleme göre kendilerinin de tazminatın tahsili yönünde hareket edeceklerini kaydetti.
Geçen Haziran ayında meydana gelen olayda söz konusu işyerinde yedikleri lahmacundan zehirlenen yaklaşık 90 kişi gıda zehirlenmesi teşhisiyle tedavi görmüş, kapatılan işyeri sorumluları hakkında da soruşturma açılmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 17:35:22
Güncelleme :21 Kasım 2006 Salı 17:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?