5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Zehir tacirlerine geçit yok

Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, çocukların hayatını karartan zehir tacirlerine fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Eğitim alanında uyuşturucu tacirlerine karşı birçok kurumla ortaklaşa çalışma yaptıklarını belirten Cevdet Aydın, zehir tacirlerinin çeşitli yollara başvurarak gençleri uyuşturucuya alıştırdığını ve daha sonra bağımlı hale getirerek hem ölüme sürüklediğini hem de maddi yönden çökerttiğini kaydetti.

Okulların açılmasına az bir süre kala il genelinde önlem amacıyla bir dizi karar aldıklarını ve okullarda sıkı bir takip başlatacaklarını dile getiren Aydın, "Okullarımızda müdür ve öğretmenler bizzat çocukları kontrol altında tutacak. Okul çevresindeki yabancı kişilerle diyaloglarını takip edecek. Şüpheli bir durum tespit ettiğinde güvenlik güçlerine haber verecek, ayrıca çeşitli eğitim programları da düzenlenecek. Çocuklarımızın hayatını karartan zehir tacirlerine fırsat vermeyeceğiz. Burada, okul aile birliklerine de büyük görevler düşmektedir. Onlarında gerekli çalışmaları yaparak destek vermesi gerekli. Aileler ise çocuklarını yakından takip etmeli ve uyuşturucu konusunda bilgilendirmelidir" diye konuştu.
Zehir tacirlerinin gençleri uyuşturucuya alıştırmak için çeşitli yollara başvurduğunu ifade eden Aydın, "Simit gibi yiyeceklerin içine konarak öğrenciler uyuşturucuya alıştırılmaya çalışılıyor. Sigaranın içine konarak da alıştırılabiliyor. Birçok yöntem deniyorlar. Bu toplumun tüm kesimi ilgilendiren bir sorun. Herkes el ele vererek, uyuşturucu tacirleriyle mücadele etmeliyiz. Geleceğimiz gençlerin elinde. Gençlerimizi korumalıyız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 17:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?