5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Zeytinlik'te itlaf sürüyor

Samsun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bir çocukta kuş gribi vakası görülmesinin ardından, mahallede ve 3 kilometrelik alanda yaklaşık 500 kanatlı hayvan itlaf edildi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Zeytinlik Mahallesi'nde ölü tavuklarla oynadıktan sonra rahatsızlanarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan O.Ş.'nin (12) tahlil sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından, mahallede ve 3 kilometrelik alanda Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince itlaf çalışması başlatıldı. Samsun Hayvan Sağlık Zabıta Komisyonu'nun kararı doğrultusunda bölgede itlaf çalışmaları sürdürülürken, ekiplerce yaklaşık 500 kanatlı hayvan toplanarak imha edildi.

Bölgede güvenlik güçlerinin nezaretinde itlaf çalışması devam ederken, vatandaşların hayvanlarını saklaması ve vermek istemesi görevlilerin çalışmasını zorlaştırıyor. Ayrıca, bölgede dezenfekte çalışmaları yapılıyor. İl genelinde alınan tedbirler kapsamında, şehir giriş ve çıkışları kontrol altında tutulurken, ilçelerde kanatlı hayvanlara yönelik çalışmalar da yürütülüyor.

Bu arada, kuş gribi şüphesiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan hastaların sayısı 5'e çıktı. Kuş gribi olduğu tespit edilen O.Ş.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, şüpheli hastaların tahlil sonuçları bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 14:20:27
Güncelleme :12 Ocak 2006 Perşembe 15:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?