5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ziyaret ticari amaçlı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehri olan ABD'nin Arkansas Eyeleti North Lıttle Rock kentinin belediye meclis üyeleri ve Ticaret Odası temsilcileri, Samsunlu iş adamlarıyla ticari görüşmelere başladı. 

Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Samsun'a gelen ve 4 gün kalacak olan 6 kişilik heyet ilk önce Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile görüştü. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret eden meclis üyeleri, Samsun'da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
İki ülke arasında sadece kardeşlik değil iş yapmak için burada olduklarını söyleyen North Lıttle Rock İl Genel Meclis Üyesi Neil Bryant, Samsun ile ticari ve ekonomik anlamda güzel adımlar atmayı umduğunu kaydetti. İki kent arasında kardeş şehir protokolü imzalayacaklarını ifade eden Bryant, bu protokolün iki kentin ekonomisi açısından önemli olacağını söyledi. Bazı ürünlerin ithalat ve ihracatını gerçekleştirmek amacıyla geldiklerini hatırlatan North Lıttle Rock Ticaret Odası Başkanı Steven Owen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılmak için Başkan Yılmaz'ın davetlisi olarak geldiklerini kaydetti. 

Kardeş şehir il genel meclis üyelerinin ziyaretinden memnun olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yapılacak iş görüşmelerinin olumlu geçeceğine inandığını vurguladı. Ticaret sayesinde Samsun ile North Lıttle Rock Kenti'nin biraz daha yakınlaşacağını ifade eden Yılmaz, "İnşallah iş adamlarından oluşan heyetin Samsun'un kent ekonomisine katkı verecek kontak gelişmelere sebep olur" dedi.
Başkan Yılmaz ile kısa bir görüşme yapan Amerikalı iş adamları, daha sonra da fotoğraf çektirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin ardından Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Adnan Sakoğlu'nu ziyaret eden ABD'li iş adamları ve meclis üyeleri, ilin ticari konumu hakkında bilgi aldılar. ABD'li iş adamlarına il genelinde faaliyet gösteren fabrikaların gezdirileceğini ve iş adamlarıyla karşılıklı görüşmelerinin sağlanacağını söyleyen STSO Başkanı Sakoğlu, ilk adımın atıldığını ve ilişkilerin daha da gelişeceğini inandıklarını ifade etti. 

Arkansas Eyeleti North Lıttle Rock kenti ile kardeş şehir Samsun gezsine katılan ADB heyeti 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında yer alacak.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 15:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?