5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

100 kadın kemik taramasından geçti

Atakum Belediyesi ve Romatem Özel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle 100 kadın kemik taramasından geçirildi.

Kemik taraması esnasında kadınlara Osteoporoz hastalığıyla ilgili bilgi veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Köksal Holoğlu, osteoporoz hastalığının, kemik kırılganlığının artmasıyla oluşan bir hastalık olduğunu kaydetti.

Bu hastalığın özellikle kadınlarda menapoz sonrası daha fazla görüldüğüne dikkat çeken Holoğlu, hastalığın ağrı gibi belirtileri olmadığı için "sesiz hastalık" olarak adlandırıldığını ifade etti. Holoğlu, 55 yaş üstündeki erkeklerde de osteoporoz hastalığının sık görülmeye başladığını sözlerine ekledi.

Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Bektaş, "40 yaş üstü kadınlarda sık görülen kemik erimesi hastalığı için hanımların bilinçlenmesi için böyle bir organizasyon yaptık. Amacımız daha sağlıklı ve bilinçli bir toplum oluşturmaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Köksal Holoğlu gözetiminde 100 kadın en son teknoloji olan GE-Lunar cihazından geçti.

.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 19:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?