6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Sular dondu ameliyatlar aksadı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) sabah ve öğleden sonra toplam 2.5 saat su kesintisi yaşanması nedeniyle Tıp Fakültesi Hastanesi'nde birçok ameliyat saatinde yapılamadı.

OMÜ'nün su ihtiyacını karşılayan yeni gölettin bakıma alınması nedeniyle Kurupelit beldesi Pelitköy mevkisinde bulunan eski göletten su ihtiyacını karşılamaya çalışan üniversite, dondurucu soğuklardan nasibini aldı. Dün gece hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düşmesi nedeniyle üniversitenin su ihtiyacını karşılayan borular dondu. Sabah 1.5 saat ve öğleden sonra 1 saat su kesintisi yaşanan üniversitenin Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılması gereken birçok ameliyat saatinde yapılamadı. Ayrıca, su sıkıntısı laboratuvarın da çalışmasını engelledi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Aydın, gölet çıkışında bulunan arıtma tesislerindeki boruların soğuk hava nedeniyle donduğunu belirterek, "Su kesilmesi nedeniyle ameliyathane ve laboratuvarlarda bazı sorunlar ortaya çıktı. Üniversite olarak donan boruların açılması için hemen çalışma başlattık. Kısa sürede boruları açarak sorunu ortadan kaldırdık. Ancak sabah boruların içinde azda olsa su bulunduğu için ameliyatlarda sıkıntı yaşanmadı; ama öğleden sonra boruların tamamen boşalması bazı ameliyatların saatinde yapılamamasına yol açtı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 18:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadi mert IP: 88.224.51.xxx Tarih : 16.01.2008 09:56:38

yani koskoca hastanenin hiç sıcak su deposu nun olmayışına hiç kalorifer kazanının olmayışına,hayret.