26
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Dinççağ, "kimyasal ilaçlara dikkat"

Tüketici Hakları Derneği Samsun Şubesi Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, sinek ve sivrisinek mücadelesinde kullanılan kimyasal ilaçlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Dr. M. Emin Dinççağ, söz konusu ilaçların insan sağlığı için zararlı olduğunu bilerek kullanılması gerektiğini hatırlattı. Sinek ve sivrisinek mücadelesi için kimyasal maddelerden çok, tel çerçeveler ve daha çevreci önlemlerin insan sağlığı açısından uygun olduğunu ifade eden Dr. Dinççağ, "Kimyasal maddeler çocuklara, bebeklere daha çok zararlı olacağı unutulmamalıdır. Mümkün olduğu kadar ilaç kullanıldığı odalarda yatmamalı. Oda uzun süre havalandırılmalıdır. Sinek ve sivrisinek mücadelesi için kullanılan ilaçları insan vücuduna sürmemelidir. Sürüldüğünde ciddi zehirlenmelere yol açar" dedi.

 Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu'nda da bu konuda çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Dr. M. Emin Dinççağ, "Özellikle parfüm, deodorant ve kullanılan diğer kimyasal maddelerin insan sağlığı için zararsız olması için bir dizi öneri hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Kullanılan ürünlerin alerjik ve diğer hastalıkları yapmaması için 3 Nisan 2005 tarihinden itibaren bir takvim başlatılmıştır. Ürün emniyeti ve tüketicinin sağlığını korumak için yapılan bu çalışmalar yeterli değildir. Tüketicinin de ürünün içindeki kimyasalları araştırması, son kullanma tarihine bakması, üründeki kalite belgelerine dikkat etmesi ve kullanma kılavuzlarındaki dikkat çekici sağlık önerilerine uyması kaçınılmazdır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 15:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?