5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Ençok burun estetiği

Karadeniz Bölgesi'nde en çok burun estetiği yaptırılırken, buruna estetik yaptıranların büyük çoğunluğunu bayanlar oluşturuyor.

Karadeniz Bölgesi'ndeki insanların uzun burnuyla dikkat çektiğini ve estetik ameliyatlarında ilk sırayı burun estetiklerinin aldığını ifade eden Estetik Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, her 10 ameliyatın 8'ini burun ameliyatının oluşturduğunu kaydetti.

Karadenizli bayanların genellikle uzun burun, düşük burun ve kemerli burunlarından kurtulmak için kendilerine müracaat ettiğini söyleyen Akbaş, "Petek Dinçöz ve Deniz Akkaya gibi bir buruna sahip olmak için estetik oluyorlar. Yaptığımız burun estetiklerinden olumlu sonuçlar aldık ve hastalarımızın büyük çoğunluğu yeni burunlarından memnun kaldı" dedi.

Estetik ameliyatı her ne kadar bayanlar arasında daha yaygınsa da gerçekleştirilen ameliyatların yüzde 40'ını erkeklerin oluşturduğuna dikkat çeken Akbaş, Karadenizli erkeklerin genellikle Mel Gibson gibi bir buruna sahip olmak istediğini söyledi. Doç. Dr. Akbaş, erkeklerde burun ameliyatının yanı sıra kellik ameliyatlarının da son günlerde artış gösterdiğini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 12:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?