5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Vatandaşlara sağlık taraması

Samsun'da, Canik Belediyesi tarafından 9 kişilik bir ekiple Karşıyaka Mahallesi'nde 80 vatandaş sağlık taramasından geçirildi. 

Kolestrol ve tansiyonlarını kontrol ettiren vatandaşlara tedavi uygulama ve rahatsızlığın konusuna göre takibin rotası anlatıldı. Canik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, belde sınırları içerisinde başlatmış olduğu sağlık taraması çalışmasını Fatih Parkı'nda sürdürdü. Karşıyaka Mahallesi sakinlerine yönelik yürütülen çalışmaya 1 doktor, 2 sağlık memuru, 1 hemşire ve 5 görevli olmak üzere toplam 9 kişi katıldı. 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sağlık taramasından geçirilen vatandaşlarla yakından ilgilendi. Başkan Genç, "Belde sınırlarımız içerisinde başlatmış olduğumuz sağlık tarama çalışmalarımızdan birini daha gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Elbette sağlıktan önemli hiçbir şey yok. Biz de bu bilinç içerisinde sağlık hizmetini vatandaşımızın ayağına kadar getiriyoruz. Bu çalışma diğer mahallelerimizle devam edecek. Yapılan sağlık kontrollerinde vatandaşlarımız en azından sorun yaşadıkları sağlık problemleri hakkında bilgi sahibi olmaktalar" dedi. 

Kurum Doktoru Mustafa Sarıcaoğlu, belde sakinlerinin bu taramalara ve kontrollere büyük ilgi gösterdiğini, sağlık sorunu yaşayan vatandaşları birinci basamak sağlık kurumlarına sevklerini yapmaları konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi. Sarıcaoğlu, "Yürüttüğümüz bu çalışmada rahatsızlıkları tespit edilen vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuyoruz. Özellikle diyet ve kontrollü beslenmenin önemini anlatıyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2006 Pazar 16:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?