21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

DEİK, Trabzon temsilciliği açıldı

Türkiye'nin özel sektörünün dış dünyaya açılmasında ve dış dünyaya entegrasyonunda 20 yıldır pek çok çalışmaya ve projeye öncülük eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK), Trabzon temsilciliği açıldı.

Trabzon'da açılan ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) bünyesinde faaliyet gösterecek olan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Trabzon Temsilciliği, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yatırım ortamının yurtdışında tanıtımı konusunda aktif çalışmalar yaparak, yabancı yatırımların uzun vadeli bölgeye çekilmesinde DEİK organizasyonunda çalışmalar yapacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Trabzon Temsilciliği'nin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki özel sektörün tüm dünyaya açılımında önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Hizmete sunulan temsilcilik vasıtasıyla bölgedeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin hem birçok ülke ile ilişkilerini geliştirmeyi hem de onların yurt dışında Pazar bulmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını kaydeden Eren “DEİK iki taraflı İş Konseyleri aracılığı ile faaliyet göstermektedir. Halen DEİK bünyesinde toplam 10 bölgede 76 ülke ile karşılıklı iş konseyleri kurulmuş durumdadır. Firmalar doğrudan doğruya ilgi alanlarına giren ülkelerin ya da bölgelerin iş konseylerine üye olmaktadır. Bizde Bölge olarak DEİK Trabzon Temsilciliği vasıtasıyla bu ülkelerle dış ticaret yapan ya da yapmak isteyen, yabancı ortak arayan firmaların sektörel bazda veritabanını hazırlayarak bilgi aktarımı yapılmasını ve iletişim kurulmasını sağlayacağız" dedi.

Eren, DEİK Trabzon Temsilciliği'nin Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımı açısından da önemli bir işlevi yerine getireceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 11:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?