4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Doğu Karadeniz Birliği

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Aslanoğlu, Doğu Karadeniz Hizmet ve Kalkınma Birliği'nin Karadeniz Bölgesi için önemli yatırım ve projelerin öncüsü ve uygulayıcısı olacağını kaydetti. 

Aslanoğlu, Trabzon’da geçen ay Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın koordinatörlüğünde Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Ordu ve Gümüşhane illerinin vali ve il genel meclisi başkanlarının katılımıyla bir toplantı yapıldığını hatırlattı. Toplantıda Doğu Karadeniz Hizmet ve Kalkınma Birliği adında bir birliğin kurulması yönünde ilke kararına varıldığını kaydeden Aslanoğlu, birliğin hukuki kişilik kazanabilmesi için ilgili tüm illerin il genel meclislerinden karar çıkması gerektiğini söyledi. Mevcut durum itibariyle 5 ilin kendi süreçlerini tamamladığını, bir tek Artvin ilinden gelecek kararın beklendiğini ifade eden Aslanoğlu, “İnşallah Artvin’in kararı da geldikten sonra birliğimiz hukuki kişilik kazanarak, Karadeniz Bölgesi için önemli yatırım ve projelerinin öncüsü ve uygulayıcısı olacaktır “ dedi. 

Birliğin bilhassa Avrupa Birliği (AB) ve diğer uluslararası fonlardan yararlanma konusunda çok önemli bir rol oynayacağını dile getiren Aslanoğlu, "Bugüne kadar AB projelerinden Türkiye az bir pay alıyordu. Bunun en önemli nedeni proje hazırlayacak ve uygulayacak, teknik bilgi ve beceriye sahip kurumsal kapasite eksikliğiydi. Bölgemizde kurulacak olan birlik sayesinde bu boşluk da ortadan kalkacaktır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 01:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?