1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Swot Analizi' çalışması

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Trabzon İli Swot Analizi' toplantısı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan MPM Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Nuray Kansız, çalışmanın amacının Trabzon'un mevcut durumunun değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik kararların verilebilmesi için kentin güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditlerin tartışılması olduğunu söyledi.

Multivizyon gösterisi eşliğinde Swot analizi hakkında bilgi veren MPM Uzmanı Bülent Kaya ise, çalışmanın amacının milli ekonomiye katkı sağlamak ve verimliliği artırmak olduğunu kaydetti. Verimlilik için yapılması gereken stratejik planlar ve çevresel analize değinen Kaya, "Çevre analizi yapılırken çevresel faktörlerin il için ne gibi fırsatlar ve tehditler ortaya koyduğu öncelikle incelenmelidir. Sonuç olarak Swot analizi güçlü yönlerle fırsatların uyumlaştırılması, güçlü yönlerin fırsatlardan yararlanacak şekilde kullanılması, zayıflıkları güçlü yönlere dönüştürecek stratejiler geliştirilmesi ve tehditlerin de güçlü yanlarla bütünleştirebilecek fırsatlara dönüştürülmesidir" diye konuştu.

Toplantıya Trabzon Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) öğretim üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 12:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?