1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Ulusoy'dan Bakan Özak'a ağır eleştiri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) yapılırken, toplantıya TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy'un salondan erken ayrılan Bakan Özak'ı kınayan sözleri damgasını vurdu.

TOBB Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı'na Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Sanayi Odası (ASO) Zafer Çağlayan, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile bölgedeki oda ve borsa başkan ve üyeleri katıldı.
Toplantıya Bayındırlık Bakanı Özak'ın açılışta yaptığı konuşmanın ardından salondan ayrılmasını eleştiren TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy'un Özak'ın davranışını kınayan sözleri damgasını vurdu. Partisinin Trabzon İl Teşkilatı'nda düzenlenecek toplantıya katılmak üzere kürsüye erken çıkan Bakan Özak, yaptığı konuşmada, TOBB'un Trabzon'da toplantı yapmasından dolayı mutluluğunu belirterek, "Türkiye bir güven ortamı, istikrar yakaladı. 2.5 yıldır göstergeler gayet iyi. Tabi ki bu durum sadece hükümetimizin gayretleriyle olmadı. Özellikle reel sektörün, sizlerin gayretleriyle oldu" dedi.

TOBB üyelerine hitaben konuşan Bakan Özak, "Türkiye'nin GSMH'si artmışsa, ekonomi büyüme kaydetmişse, artan petrol fiyatlarına rağmen enflasyon düşürülmüşse, faizler düşürülmüşse, işsizlik az da olsa azaltılabilmişse gerçekten bu sizlerin katkılarıyla oldu. Bu bakımdan sizlere müteşekkiriz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Özak, AK Parti Trabzon İl Teşkilatı'nın toplantısına katılmak üzere Trabzon milletvekilleriyle beraber salondan ayrılırken, ardından kürsüye gelen TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Bakan Özak'ı bu davranışından dolayı kınadığını söyledi.

"Sayın bakanın buraya gelip yarım saat, bir saat kalıp akabinde ayrılmasına bir anlam veremiyorum" diyen Ulusoy, "Biz her zaman birbirimizi görüyoruz, sohbet edip toplantı yapıyoruz. Ben bunu rahmetli Özal'a da söyledim. Sayın başbakan TOBB'un toplantısına bin 500 kişiyi toplayıp, daha sonra konuşup 'Ben gidiyorum' deme hakkınız yok dedim. Bakan da benim çok sevdiğim bir aile dostum. Ama programını ona göre yapacaksın. TOBB buraya gelmişse, sayın bakan toplantının burada yapılmasını kabul etmişse, programını ona göre yapacak. Bizzat politikayı erteleyecek, sayın başkanı dinleyecek" şeklinde konuştu.

Ulusoy daha sonra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na dönerek, "Türkiye, basın size bakıyor. Türkiye sizi dinliyor. Bu ülkede hiç kimse TOBB'u küçümseme hakkına sahip değildir. Sizin yeriniz de, Türkiye genelindeki ağırlığınız da büyük" diye konuştu.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından basın kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 19:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?