3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Festival başladı

Trabzon Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Uluslararası Trabzon Kültür ve Sanat Festivali" çerçevesinde dün festival yürüyüşü ve festival açılışı gerçekleştirildi. 

Atapark mevkiinden Atatürk Alanı'na yapılan yürüyüşe, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun yanı sıra Gürcistan Batum Halk Dansları, Sochi Halk Dansları ekipleri ile Aydın Belediyesi Halk Oyunları ekipleri ve Trabzon İmece Folklor Eğitim Merkezi ekipleri katıldı. Yürüyüşün ardından Atatürk Alanı'nda düzenlenen festival açılışında halk oyunları gösterileri sunuldu. Gösterilerin ardından bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, festivallerin insanları birleştirme noktası olduğunu belirterek, bu yıl ikincisi yapılan festivalin kentin tanıtımına büyük ölçüde katkı sağlayacağını söyledi. 

Başkan Canalioğlu, Trabzon Belediyesi olarak sosyal etkinlikleri geliştirmede kararlı olduklarını ifade ederek, "Belediyeler altyapı ya da üst yapı yapabilir. Ancak insanların huzur ve mutluluğu için bu tür organizasyonların gerekli olduğuna inanıyoruz. Bizleri buluşturan bu kültür mozaiğinin amacına ulaştığını düşünüyorum. Bu yıl 2.'sini yaptığımız festivalin ileriki yıllarda daha da eksiksiz olacağını düşünüyoruz. Trabzon halkı olarak sanata öneme veren bir milletiz. Sanatçılarımız Trabzon'u Türkiye'nin değişik yerlerinde ve yurt dışında bizleri temsil ederek dünyaya tanıtmıştır, bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 09:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?