4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde söyleşi

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Aslanoğlu ve İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) basın mensuplarıyla söyleşi toplantısına katıldı.

Söyleşi toplantısını TGC Başkanı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu yönetirken, Aslanğlu ve Kul, yaptıkları çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler vererek sorularını cevaplandırdı. Trabzon'da bin 200 personelle hizmet verdiklerini belirten Aslanoğlu, belli bir plan ve program dahilinde çalıştıklarını söyledi. Bu doğrultuda 5 yıllık bir stratejik bir plan hazırladıklarını ve yakında kamuoyuna bu planın içeriğini açıklayacaklarını kaydeden Aslanoğlu, "Startejik Plan, yatırımların planlanmasında her kafadan ses çıkmasını önleyecek. Güçlü ya da siyasi etkinliği olanlar değil bizzat hizmete ihtiyacı olanların gerekli hizmeti almaları konusundaki duyarlılık ve gereklilik bu planla artık kabul edilmiştir. Birçok il bu planlamamızı örnek olarak Trabzon'a uzmanlarını göndermeye başladı. Bizim planı inceliyorlar. Yakında bu planı kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

Hükümet tarafından hazırlanan Köydes Projesi'ndeki 2 katrilyon bütçeden Trabzon'a 48.2 trilyon lira düştüğünü hatırlatan Aslanoğlu, "Köylerde geçtiğimiz yıl 10.5 trilyonluk bir altyapı çalışması yaptık. Makine parkımızı yenilemeye çalışıyoruz. Biz yeni yola karşıyız. Mevcut yolları iyileştirme taraftarıyız. Çünkü herkes evinin önüne yol istiyor. Mesela bir şahsın evi 50 bin YTL etmez ama evine ulaşmak için 250 bin YTL'lik köprü istiyor. Biz bunu yapamayız.

Ayrımcılık yapmadan, siyasete bulaşmadan hizmetlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.
İl Genel Sekreteri İbrahim Kul ise Trabzon kırsalındaki en büyük sorunun yol olduğunun altını çizerek, "Kırsaldaki birçok yol envanterimizde gözükmüyor. Biz envanterde gözükmeyen yollarla birlikte tahmini olarak toplam 15 bin kilometrelik bir köy ağına sahibiz. Bu yolların yüzde 80'i standart dışı. Köydes Projesi'nden gelen parayla bu yolların iyileştirilmesine çalışacağız. Türkiye'de köy yolu ağı bakımından en büyük ağa sahibiz. Köydes Projesi'nde Diyarbakır, Şanlıurfa ve Ordu'dan sonra en büyük payı biz alıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 14:01:03
Güncelleme :23 Mart 2006 Perşembe 14:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?