1
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Bakan Tüzmen Rize'de

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Rize ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Ne zaman bizim uçak burnunu havaya doğru kaldırırsa, ne tesadüftür ki bu terör belasını başımıza getiriyorlar. Ha Babam de babam her gün yeni bir hadise, her gün şehit vermeye başladık. Birilerine bizim rahatımız batıyor" dedi.


Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, gezi amaçlı geldiği Rize'de il sınırında Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Bakan Tüzmen, burada yanına gelen ve geçtiğimiz aylarda Bağdat Büyükelçiliği'ni korumak için Irak'a giderken Musul yakınlarında uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamını kaybeden Rizeli polis memuru Süleyman Karahasanoğlu'nun babası Dursunali Karahasanoğlu ile sohbet etti. Burada Bakan Tüzmen acılı babaya, "Acınızı paylaşıyoruz. Unutmayın ki onlar boş yere ölmedi. Bu vatan için öldüler. Türkiye onlara layık bir ülke olacaktır" diye konuştu.


Bakan Kürşat Tüzmen daha sonra kayınpederi İsmail Saruhan'ın doğum yeri olan Güneyce Beldesi Kurtuluş Mahallesi'ne gitti. Burada büyük camide cuma namazını kılan Tüzmen, ardından mahalle halkına hitaben bir konuşma yaptı. Bakan Tüzmne burada yaptığı konuşmada, "Ne zaman bizim uçak burnunu havaya doğru kaldırırsa ne tesadüftür ki bu terör belasını başımıza getiriyorlar. Ha babam, de babam her gün yeni bir hadise, her gün bir şehit vermeye başladık. Bir dönem durmuştu, ne oldu da yeniden başladı? Demek ki birilerine bizim rahatımız batıyor" açıklamasında bulundu.
"Buradaki ağaçlar gibi biz yeşerdikçe birileri budamaya çalışıyor" diyen Bakan Tüzmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin kaderi bu olmamalıdır. Yeşerdikçe budanan, kurudukça sulanan bir ülke olmamalıyız. Kendimiz kendimizi idare etmeliyiz. Akıllı olacağız. Çocuklarımızı iyi eğiteceğiz. Onlara doğru eğitimi vereceğiz. Doğru köklerden beslenmelerini sağlayacağız. Örf, adet ve geleneklerini iyi öğrenecekler. Sonra çok başarılı işadamları müteahhitler ve devlet adamları olacaklardır."


Bakan Tüzmen'e konuşmasının ardından Güneyce Belediye Başkanı Kemal Köse, Güneyce Çay Fabrikası'ndan adına düzenlenmiş bir çay cüzdanı hediye etti. Bakan'ın adına düzenlenmiş çay cüzdanına 200 kiloda yaş çay yazıldı. Bakan'a ayrıca fabrika hissesi verildi. Kuru çayda hediye edilen Bakan Tüzmen "Bakın biraz konuştum çayı kaptım" dedi.

Bakan Tüzmen ve beraberindekiler ardından İkizdere ilçesi geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 17:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?