17
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Trabzon'un suyu AB standartlarında

Trabzon Belediyesi’ne ait Esiroğlu Arıtma Tesisleri’nden kente verilen içme suyunun AB standartlarında olduğu test edildii.

Belediye tarafından sürekli yapılan tahliller sonucunda içilebilirliği test edilen içme suyu, AB kriterlerine uygunluğu için de Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi tarafından test edilerek, İnsanı Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olduğu açıklandı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün konu ile ilgili belediyeye gönderdiği yazıda “Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 10.10.2007 tarih ve 30963 sayılı yazısına istinaden, ilimiz şehir merkezinde kullanıma arz edilen içme ve kullanma suyunun Arıtma tesisi çıkışından ve şebeke uç noktasından müdürlüğümüz elemanlarınca alınan kimyasal su numunelerinin Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı’nda yaptırılan analizler sonucu, numunelerin 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, insanı tüketim amaçlı sular hakkında yönetmeliğe uygun olduğu anlaşılmış olup analiz raporlarının birer örneği ekte gönderilmiştir” denildi.

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde sürekli yenilik içerisinde olduklarını belirterek, ”Yaptığımız ve yaptırdığımız tahliller sonucunda içme suyumuzun temiz olduğunu sürekli söylüyorduk. Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı’nın bu analiz sonuçları bizi teyit etmenin yanısıra vatandaşlarımızın kafalarındaki soru işaretlerini de ortadan kaldırmıştır. Trabzon içme suyu AB kriterlerine ve dünya Sağlık teşkilatı normlarına uygundur. Herkes rahatlıkla içebilir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 13:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?