21
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Hayata dönüş operasyonu

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karın bölgesindeki büyük damarda genişleme ve yırtık bulunan bir hasta, hastanede ilk kez uygulanan başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Hastanede kan hastalığı tedavisi gören ve tedavi sırasında rahatsızlanan 78 yaşındaki Hüseyin Ciğer, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Candan Ökten ve Op. Dr. Ergün Haliloğlu tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Hastanın karın bölgesindeki büyük damarda genişleme ve yırtık bulunduğunu belirten Opr. Dr. Candan Ökten, meslek hayatında ilk kez böle bir vaka ile karşılaştığını belirterek yüksek riskli olmasına rağmen hastayı acilen ameliyata aldıklarını söyledi.

Hüseyin Ciğer’in hastanede bulunduğu sırada rahatsızlanmasının bir şans olduğunu dile getiren Opr. Dr. Ökten, “Hastanın karın bölgesindeki büyük damarında ileri derecede genişleme ve yırtık mevcuttu. Ayrıca hastamızda bilinen bir kan hastalığı vardı. Bu kan hastalığı nedeniyle operasyon, çok düşünülmeyen bir durumdu. Ancak karın damarındaki yırtılma nedeniyle acilen operasyona alınması gerekiyordu. Yüksek ölüm riski bulunan bir operasyondu. Kan hastalığı nedeniyle bu risk daha da yüksekti. İyi bir ekip çalışması ile 3 saat süren bir operasyonun ardından hasta, hayata döndürüldü. Yoğun bakımda iyi bir destek tedavisi ile servise kaldırıldı. Şu anda durumu gayet iyi. Ayrıca hastanın şansı hastanede rahatsızlanmış olmasıydı. Eğer bu durum, evinde ya da başka bir yerde olsaydı ölüm riski daha yüksek olacaktı. Bu hastaların ölüm riski yüzde 90'lara varıyor” diye konuştu.
Hasta Hüseyin Ciğer’in daha önce röntgen teknisyeni olarak uzun yıllar görev yaptığını ve maruz kaldığı ışınlara bağlı olarak bir kan hastalığına yakalandığını kaydeden Opr. Dr. Ökten, “Hastamızın kan değerleri çok düşük. Bu nedenle ilgili bölümlerce ameliyatı istenmeyen, düşünülmeyen bir hastaydı. Fakat acil durumu nedeniyle bu hastayı ameliyata almak zorundaydık. İlk kez böyle bir vaka ile karşılaştık” dedi.

Geçirdiği başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşan 78 yaşındaki Hüseyin Ciğer ise, uzun yıllar görev yaptığı hastanede ölüm riski yüksek bir ameliyat geçirdiğini dile getirerek sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Ciğer, kendisini ameliyat eden doktorlara da teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 13:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?