4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Maçka'da ilginç protesto

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde yaklaşık 1.5 ay önce 2 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı olayının faillerinin bulunamadığı gerekçesiyle aile üyeleri, bu durumu düzenledikleri basın toplantısıyla protesto etti. 

Maçka İlçesi'ne bağlı Esiroğlu Beldesi'nde 10 Haziran 2006 tarihinde meydana gelen silahla saldırıda, Mustafa Eyüboğlu ve yeğeni Çağdaş Eyüboğlu hayatını kaybetmişti. Eyüboğlu ailesinin bazı üyeleri, silahlı saldırı olayının faillerinin aradan geçen 1.5 aylık zamana rağmen bulunamamasını Atatürk Meydanı'nda düzenledikleri basın toplantısıyla protesto etti. Aralarında hayatını kaybeden Mustafa Eyüboğlu'nun küçük yaştaki çocuklarının da bulunduğu yaklaşık 30 kişi adına yazılı basın açıklamasını okuyan Mustafa Eyüboğlu'nun annesi Nermin Eyüboğlu, oğlu Mustafa ve torunu Çağdaş Eyüboğlu'nu öldürenlerin aradan geçen 1.5 aya yakın zamana rağmen halen bulunamadığını söyledi. Nermin Eyüboğlu, "Aradan 45 gün geçmesine rağmen katiller hala yakalanamamış ve elini kolunu sallayarak ortada gezmektedirler. Kaç yıldan beri Trabzon'da yaşanan bu olayın üzerine gidilmemesi sonucu bizim yüreğimiz yangın yeri haline gelmiştir" dedi. 

Olayın ardından ailesinin de tehdit edildiğini ileri süren Nermin Eyüboğlu, "Ben yüreği yanan bir anne olarak hala ailemin tehdit edildiğini buradan basına bildiriyor, devlet görevlilerinin de bu olaylara karşı daha titizlikle yaklaşarak eli kanlı katilleri bir an önce yakalamalarını istiyorum" diye konuştu. 

Eyüboğlu ailesi olarak katillerin bir an önce yakalanması ve sorgulanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için tüm yasal yolları deneyeceklerini de belirten Nermin Eyüboğlu, gerekirse davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götüreceklerini ifade etti.
Ellerinde silahlı saldırıda hayatını kaybeden yakınlarının resimleri olduğu halde eyleme katılan Eyüboğlu ailesinin bazı üyeleri fenalaşarak baygınlık geçirdi. Basın açıklaması sırasında aile üyeleri olayı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanması ve gerekli cezaya çarptırılmaları yönünde slogan atarken, küçük yaştaki çocukların da ellerindeki fotoğraflarla birlikte sloganlara eşlik etmesi dikkat çekti. 

Maçka İlçesi Esiroğlu Beldesi Teraziler mevkiinde 10 Haziran 2006 tarihinde meydana gelen olayda, Mustafa Eyüboğlu (42) ile yeğeni Çağdaş Eyüboğlu silahla vurularak öldürülmüştü. Olayla ilgili olarak C.A. ve G.A. isimli şahısların jandarma tarafından arandığı belirtilmişti.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 16:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?