4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Akın'dan hükümete eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Harun Akın, düzenlediği basın toplantısında, hükümetin 3 yılını değerlendirdi. Hükümetin özelleştirme politikalarını eleştiren Akın, TTK ve ERDEMİR ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Harun Akın, Zonguldak'ın madenle var olduğunu belirtti. Zonguldak'ın aslının madencilik olduğunu söyleyen Akın, "Aslımızın önüne başka bir şey koyamayız. 3 Kasım'da Zonguldak bir değerlendirme yaptı ama bu değerlendirmenin hakkını alamadı" dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bin 38 kişi işçi alımının tamamen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in becerisi olduğunu ifade eden Harun Akın, "TTK kesinlikle zarar eden kuruluşlar arasından çıkartılmadı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum ama emeği olmayanların da konuşma hakkı olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye'de yatırımların her geçen gün azaldığını belirten Milletvekili Harun Akın, "Yatırımlar her geçen gün düştükçe düşüyor, satmalar her geçen gün artıyor. Özelleştirmede yaşanan rezillik gözler önünde. 'Babalar gibi satarım' sloganlarıyla ülkenin değerleri elden çıkartılıyor. Özelleştirme adı altında Ege Denizi'ni kiraladılar, yakınlarına verdiler. Allah'tan kabinenin içinde düzgün bakanlar da var, yanlıştan dönülüyor. Böyle kötü özelleştirme rezilliği olmaz. Özelleşen her yer mahvedildi. Tüpraş ciddi bir sorun olarak dururken bütün bu ciddiyetsizlik içinde gayri ciddi bir maliye bakanı var. Buna da destek veren bir başbakan var" dedi.

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nı (ERDEMİR) OYAK'ın almasına kendilerinin de sevindiğini ifade eden Akın, ancak ERDEMİR'in yabancılaşma tehlikesinin devam ettiğini ileri sürdü. Akın, "OYAK'tan yapılan ve 'Yönetim kurulu bizde olacak, bayrak inmeyecek' açıklamaları endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzun bir göstergesidir. Bundan sonra ERDEMİR'e bir zarar gelmemesi için OYAK'ın yapacağı uygulamaları izlemeye devam edeceğiz ve bu konudaki her türlü gelişmeyi halkımıza duyuracağız" diye konuştu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bin işçinin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Harun Akın, "Ama TTK'nın kurtarılması bin işçi alımıyla olmaz. Sap ile saman ayrılmalı. ERDEMİR ve KARDEMİR'in kömürünü TTK karşılamalı. Üretim artırılmalı. Bin işçi alımıyla bu olmaz. TTK'yı oyuncak görmüyoruz ki bazılarının dediği gibi oyuncağımız elimizden alınsın. TTK bizim bağımsızlığımızın göstergesi onurumuz, şerefimiz, namusumuz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 01:33:24
Güncelleme :13 Şubat 2006 Pazartesi 01:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?